De kop is er af

Stefaan Huybrechts en Maarten Houbregs zijn gestart met hun traject. In 2019 en 2020 zal Stefaan Maarten alle finesses van het historisch brouwen bijbrengen.

dorpsmolen Stevoort

Starten doe je natuurlijk bij het begin van het brouwproces, het schroten van het mout. In de historische dorpsmolen van Stevoort, die volledige gerestaureerd en operationeel is, kan je zien hoe granen en mouten met oude machines en technieken geplet en gemalen kunnen worden. Hiervoor wordt geen elektriciteit gebruikt, de molen draait volledig op waterkracht.




Door het juist afstellen van de walsen van de haverpletter kunnen de moutkorrels worden gebroken, niet te grof en niet te fijn.


meer info:

http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=39

https://www.hasel.be/dorpsmolen-stevoort-sint-maartenplein-35

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dorpsmolen_(Stevoort)


bezoek:

https://www.visithasselt.be/nl/dorpsmolen-stevoort