Duurzaamheid bij Brouwkunst

Ontdek hoe Brouwkunst inzet op duurzaamheid en milieuvriendelijke brouwmethode.

Milieuvriendelijke productie

Bij Brouwkunst streven we ernaar om onze productieprocessen zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Onze brouwerij maakt gebruik van energiezuinige apparatuur en hernieuwbare energiebronnen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We werken nauw samen met lokale boeren en leveranciers om ervoor te zorgen dat onze grondstoffen duurzaam en ethisch verantwoord zijn. 

Lokale grondstoffen

Een van onze kernprincipes bij Brouwkunst is het gebruik van lokale grondstoffen. Door te kiezen voor ingrediënten van nabijgelegen landbouwbedrijven, verkleinen we de transportafstanden en daarmee onze CO2-uitstoot. Lokale samenwerking helpt ons niet alleen om verse en hoogwaardige ingrediënten te verkrijgen, maar versterkt ook de lokale economie en gemeenschappen. Ons engagement voor lokale sourcing betekent dat onze klanten kunnen genieten van bier dat niet alleen lekker is, maar ook bijdraagt aan een duurzaam ecosysteem.

Historisch en Artisanaal brouwen

Bij Brouwkunst combineren we oude brouwtradities met moderne duurzaamheidspraktijken. Ons historisch bierbrouwen houdt in dat we oude recepten en technieken nieuw leven inblazen, met een focus op handwerk en kwaliteit. Deze artisanale aanpak stelt ons in staat om unieke en authentieke bieren te produceren, terwijl we tegelijkertijd zorg dragen voor het milieu. Door oude methoden te respecteren en te integreren met hedendaagse duurzaamheidseisen, creëren we bieren die zowel een eerbetoon zijn aan het verleden als een stap vooruit naar een groenere toekomst.

Neem contact op

Wil je meer weten over onze duurzame brouwmethode of een bezoek aan onze brouwerij plannen? Neem dan contact met ons op.