Geschiedenis van Brouwkunst

Ontdek het verhaal achter onze passie voor historisch en artisanaal bierbrouwen 

Het begon allemaal met een eenvoudig idee, gevoed door een diepe passie.  Onze aanpak is geworteld in kwaliteit en integriteit en zorgt ervoor dat alles wat we doen onze toewijding aan uitmuntendheid weerspiegelt. Wij geloven in de kracht van duurzame relaties, zowel met onze klanten als binnen onze gemeenschap. We leren en passen ons voortdurend aan. 

Van hobby naar passie

De passie voor bier begon al in mijn (Stefaan Huybrechts, brouwmeester) prille jeugdjaren.  Het begon met verzamelen van brouwerij attributen zoals glazen en etiketjes.. 

In 1993 ontmoete ik de vzw Gilde Demerdal tijdens een demonstratie in Borgloon.  En zo startte de passie voor het brouwen.

Brouwkunst is ontstaan door het historisch bierbrouwen in het openluchtmuseum te Bokrijk.  Daar worden oude brouwtechnieken toegepast.  
Dit met de steun van de Vlaamse gemeenschap.  

Cortus bier

 

In 2023 startte het project Cortus op.  Een verloren gewaand bier terug nieuw leven geven.  Dit is samenwerking met heel wat Kortessemse partners.

Gebrouwen bij de Pandinus brouwerij, verdeeld door Koka drankhal, ontwerp door Fris & Co, en ambassadeur bier voor de Confrerie Kortessem.  

 

De toekomst geven we voorkeur om het lokale nog meer te versterken.   

 

 

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze bieren? We horen graag van u!